Over mij

Mijn naam is Dorien Abels, getrouwd, moeder van 2 inmiddels volwassenen kinderen en wonende te Etten-Leur.

Mijn missie is om mijn cliënten te helpen in hun kracht en tot bloei te komen. Ik geloof dat ieder mens waardevol is en groots kan zijn. Ieder mens heeft kwaliteiten en mogelijkheden en vaak is men tot (veel) meer in staat dan men mogelijk acht. Ik weet ook dat het niet altijd makkelijk is. Ieder mens krijgt gedurende zijn leven de nodige problemen en uitdagingen op zijn pad. Dat is inherent aan het leven. Als psychosociaal therapeut kan de therapie die ik bied bij psychosociale problemen en uitdagingen een groot verschil maken en mensen verder helpen. Ik wil mijn kwaliteiten inzetten voor mijn cliënten en daarmee bijdragen aan een positieve ontwikkeling van de individu en daarmee ook van de maatschappij. Er is niets mooiers dan mensen te mogen begeleiden en te zien dat ze in hun authentieke kracht tot bloei komen. Dat is geweldig voor henzelf én hun omgeving, dat maakt de wereld mooier. Daar zet ik me heel graag voor in.

Ik ben gediplomeerd Psychosociaal Therapeut en Psychosociaal Counselor (beide SNRO HBO Opleidingen, officieel erkend binnen zowel het Nederlandse (NLQF) en als Europese (EQF) kwalificatiekader op niveau 6 ingeschaald, wat gelijk staat aan het niveau van bachelor). Daarnaast heb ik de Post HBO-opleiding Stressmanagement Counseling Coaching en Conflictbemiddeling Senior succesvol afgerond, ben ik ACT-therapeut en heb ik nog vele andere cursussen, trainingen en workshops doorlopen en certificaten behaald op het vlak van psychologie, relatietherapie en counseling. Ik vind het belangrijk en leuk om me te blijven ontwikkelen en om altijd de best mogelijke kwaliteit aan mijn cliënten te kunnen bieden.

 

 

Sinds 2018 ben ik schooltherapeut bij Psychodidact (www.psychodidact.nl), opleidingsinstituut voor psychologie. Als schooltherapeut ondersteun ik studenten graag bij hun ontwikkeling. Studenten die tijdens hun opleiding bij Psychodidact tegen zaken aanlopen of het gewoon interessant en leerzaam vinden om eens een keer een therapieproces als cliënt te doorlopen, zijn bij mij van harte welkom. Sinds 2021 begeleid ik voor Psychodidact ook als mentor en als tutor studenten tijdens hun HBO opleiding tot therapeut in het psychosociale domein. Daarnaast ben ik sinds 2023 bij Psychodidact huiswerkbegeleider voor het vak Klinische Psychologie.

 

  

Van 2014 t/m 2020 ben ik werkzaam geweest bij Stichting ES. Stichting ES bood online emotionele support aan mensen via chat of e-mail. Aanvankelijk ben ik daar begonnen als supportverlener en heb ik als vrijwilliger veel ondersteuning geboden aan mensen die support zochten bij Stichting ES. De laatste jaren werkte ik als freelance stagebegeleider voor ES en mocht ik mijn ervaring, kennis en kunde inzetten bij het begeleiden van psychosociaal hulpverleners in opleiding van minimaal HBO-niveau gedurende hun stageproces.

 
 

Van 2013 t/m 2018 heb ik bij Paradisekids regelmatig als trainer/coach gewerkt bij de trainingen en workshops van Paradisekids (www.paradisekids.nl). Deze trainingen en workshops waren gericht op persoonlijke bewustwording, ontwikkeling en emotionele verwerking, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende werkvormen, zoals bijvoorbeeld Journeytherapie, rollenspel, tekenen, massage, muziek, dans, visualisaties en begeleide meditaties. Ik heb bij Paradisekids vele kinderen, jongeren en volwassenen mogen begeleiden.

 

“The only way to do great work is to love what you do” – Steve Jobs